Voor professionals

Waarom een trainee worden?

 • De veranderingen in het sociaal domein doen een appèl op de kwaliteiten en vaardigheden van jou als professional.
 • Jij bent de professional die het dynamische vak van sociaal werk kleur en fleur wil geven.
 • Binnen het sociaal werk is een groeiende vraag naar kwalitatief goed personeel en een daling in het aantal beschikbare professionals. Jij wilt het verschil gaan maken.
 • Er is behoefte aan krachtige en duurzaam inzetbare professionals. Jij wilt een (nog) krachtige(r) professional worden en/of blijven.
 • Je wilt ontdekken welke strategieën motiveren, de creativiteit stimuleren en je wilt in mogelijkheden leren denken om op die manier een succesvolle(re) professional te worden.

Wat levert een traineeship op?

 • Het levert persoonlijke groei en duurzaam vakmanschap als professional in het sociaal domein op.
 • Het geeft energie om continu hiermee bezig te zijn en direct resultaten te zien in je werk als professioneel sociaal werker.
 • Buiten de gebaande paden denken, krachtig en open in je persoonlijke leven en werk staan.
 • Het verschil maken voor jezelf en voor de ander.
 • Je leert en ontdekt in een omgeving samen met andere zelfbewuste professionals.

Hoe werkt het?

Het traineeship is bedoeld om het beste uit jezelf te halen. Het eerste gesprek is een persoonlijke startgesprek met mij. In dit startgesprek onderzoeken we of een traineeship past en of er een match is. Het startgesprek kan op elke gewenste tijd en plaats. Als jij de ontdekkingsreis in dit traineeship wilt aangaan, volgt zo snel mogelijk de start!

Het traineeship duurt maximaal één jaar en bestaat uit vier verschillende onderdelen: coaching, intervisie, NLP Practitioner en kunst- en cultuuractiviteiten. De frequentie, tijd en plaats van de vier onderdelen verschillen. De vier onderdelen in combinatie met elkaar dragen bij aan je persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap.

Coaching

Met je eigen persoonlijke coach met ruime ervaring in het sociaal domein, kijk je wat jouw persoonlijke leer- en ontwikkelbehoeften zijn. De intensiteit, frequentie en tijdsduur van de persoonlijke coaching wordt op basis hiervan samen met jou afgesproken. Ook spreek je samen met je coach af waar en wanneer de coaching plaatsvindt.

Intervisie

Binnen de intervisie werken we met teams van zes trainees. Zo garanderen we persoonlijke aandacht. Je leert je eigen pad te bewandelen. Je wordt door anderen geprikkeld. Samen met de andere deelnemers wordt de tijd en plaats van intervisie afgesproken. De intervisie is maandelijks, waarvan in ieder geval de eerste twee bijeenkomsten begeleide bijeenkomsten zijn.

NLP Practitioner

Hierin ervaar en leer je waarom je doet wat je doet. Hoe zie jij de wereld? Hoe reageer je op prikkels die op je afkomen? Hoe kun je jouw gedrag zo veranderen dat dit nog beter past bij wie je bent en wat je wilt bereiken? De NLP Practitioner wordt gevolgd bij een NLP instituut, dus is plaats- en tijdgebonden.

Kunst en Cultuur: een vernieuwende aanpak

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kunst en cultuur in de meest brede vorm, bijdragen aan onze cognitieve ontwikkeling en ons creatieve brein. Cultuurparticipatie leert je de uitdagingen in je werk met een andere blik te bekijken. Daarnaast heeft cultuurparticipatie een positieve impact op onze vitaliteit, gezondheid en welbevinden en daarmee op onze duurzame inzetbaarheid. De culturele activiteiten binnen je traineeship stimuleren jezelf en je werkomgeving om samen met je team tot vernieuwende ideeën te komen over de aanpak van je werk in het sociaal domein. Je leert met fleur en kleur denken en doen! Er zijn verschillende mogelijkheden en vormen , ook hiervoor geldt dat dit maatwerk is.

Wat zijn de kosten?

 • Vraag vrijblijvend een offerte aan.