Over mij

Wie ben ik ?
Mijn naam is Lisa Philips, oprichter van Spiegelbeeld. Ik heb een grote passie voor het sociaal domein, waar ik sinds de afgelopen 16 jaar met plezier werk. Begonnen als maatschappelijk werker, schuldhulpverlener, jeugdprofessional, trainer, KIES-coach en de laatste zes jaar als (strategisch) manager bij verschillende organisaties.  

Al vanaf het begin van mijn werk in het sociaal domein vind ik het belangrijk om te denken in mogelijkheden. Ik geniet ervan om andere oplossingen dan de gebruikelijke toe te passen. Om buiten de lijntjes te kleuren. Met lef! Dit altijd met één doel voor ogen: ik wil het beste voor de professionals, zodat zij het beste resultaat kunnen behalen voor de mensen jongeren en kinderen waarvoor wij het doen. En dit is nog niet altijd zo makkelijk!  

De praktijk van het sociaal domein is complex. Budgetten staan onder druk. De werkdruk en mentale belastbaarheid voor jou als professional is extreem hoog. Voor organisaties is het een steeds grotere uitdaging om kwalitatief goede professionals te vinden en te behouden. Duurzame inzetbaarheid is belangrijk.  We hebben als vakgebied iets te doen! Ik geloof erin dat iedereen blij van en naar zijn werk wil gaan. Om die reden heb ik een jaartraining ontwikkeld. Ik heb hierin mijn persoonlijk ervaring en wat ik in mijn teams en binnen de organisaties heb gezien samengevoegd tot vier werkzame elementen: coaching, intervisie, NLP-practitioner en kunst en cultuuractiviteiten.   

De reis die ik heb gemaakt
Ik heb een reis gemaakt van 30-50cm van hoofd, hart en buik. Oftewel mijn analytische denken en ratio (hoofd), gecombineerd met gevoel en het opstellen en/of herontdekken van mijn hart en passie om dat om te zetten naar acties en concrete stappen (buik). 

De afgelopen jaren heb ik diverse tools aangereikt gekregen en mij zelf een spiegel voorgehouden binnen diverse opleiding: NLP leadership, NLP Master, Systemisch Werken. Op dit moment ben ik bezig met de Trainer Coach Training NLP. 

Ik geloof erin dat persoonlijke ontwikkeling en groei nodig is om een goede professional te worden en blijven. Je brengt immers altijd jezelf mee in je werk. Spiegelbeeld staat voor die ontwikkeling, groei en stimulering van de passie van professionals in het sociaal domein. Tijdens mijn training zijn vertrouwen en gelijkwaardigheid mijn uitgangspunten. Ik communiceer open en eerlijk en geef je de ruimte om te leren en te ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel. Ik vind het belangrijk om de connectie met mensen op te zoeken, zodat er vertrouwen is en er gewerkt kan worden aan het behalen van de gestelde doelen: een duurzaam inzetbare creatieve professional die het werk in het sociaal domein met kleur en fleur laat bloeien!  

Lisa